Krijg je vrienden op de borrel en blijven ze onverwachts langer hangen? Gezellig!
Dan wil je ze waarschijnlijk ook een hapje geven voor de eerste trek.
Zorg dat je alvast een lekker makkelijk soepje maakt de dag ervoor, dan zit je altijd goed. En dat wat over blijft vries je gewoon in of neem je de volgende dag in een warmhoudkom mee naar je werk. Dubbel feest!
wat heb je nodig voor ongeveer 10 kleine soepjes:
een zak diepvries doperwten
een zak bladspinazie
een bouillonblokje
een liter water.
100gr gerookte makreelfilet
eventueel wat bieslook voor de garnering
en oude jampotjes om de soep leuk in te serveren.
Kook de erwten en spinazie samen met het bouillonblokje in het water.
Giet het vocht daarna even af maar gooi het zeker niet weg!! Pureer de groenten met een staafmixer en voeg daarna het opgevangen vocht of een deel daarvan weer toe. Wil je een dunne gladde soep dan gebruik je al het vocht en kan het het geheel het beste nog even in een blender doen. Voor een dikkere soep gebruik je wat minder vocht.
Doe de soep in de glazen potjes en verdeel de stukjes makreel over de potjes.