Skip to main content

voor 2 personen heb je nodig:

∞ 250 gr pompoen
∞ 1 zoete aardappel
∞ 1 bakje paddestoelen
∞ 2 gekookte rode bieten
∞ 6 tenen knoflook
∞ 5 sjalotten
∞ 3 takjes rozemarijn
∞ 2 takjes tijm

Schil de pompoen en snijd in blokken. Doe ze in een ovenschaal met deksel of gietijzeren stoofpannetje.

Was de zoete aardappel en krieltjes goed schoon, maar laat ze in de schil. Ook de knoflook en ui hoef je niet te ontvellen. Snijd vervolgens de zoete aardappel en rode biet in blokken. De rest mag je heel laten.

Voeg alles toe aan de pompoenstukken en giet hierover een flinke scheut olijfolie extra vierge. Zorg vooral ook dat de paddestoelen goed met olie zijn besprenkeld. Meng alles nog eens goed door elkaar en kruid het geheel met zout en peper.

Zet het 1 tot 1,5 uur in de oven.

Gun jezelf hier een heerlijk glas biologische rode wijn bij!

 

VOORBEREIDING 15MIN – IN DE OVEN 1 tot 1,5UUR